Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 600 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Blogg

Velkommen Høst !

Velkommen Høst !

Sommeren har forlatt oss for denne gang, å høsten har for fult gjort sitt inntog over hele landet. 

Selv er jeg glad i høsten. Det er noe med den friske fine luften, fargene på trærne å visshet om at vi går en travel men fin tid i møte.


Skiftende vær med store variasjoner i temperatur stiller store krav til riktig bekledning, særlig for barn som er mye ute i barnehage og skole. For mange er riktig valg av tøy en selvfølge, men andre kan kanskje trenge en liten innføring eller oppfriskning. 

Jeg skal prøve å være kort men sammenfattet å håper du kan dra nytte ut av dette.


Kroppen


På kroppen anbefaler vi å følge det kjente 3 lags prinsippet. 


Lag 1: Innerst mot kroppen velger vi ull eller Ull/bambus blanding som er veldig populær hos oss.

Dette laget bør sitte relativt tett mot kroppen. Ull puster å vil regulere kroppstemperaturen på en fin måte.

Av merker som har denne type ull har vi Hust & Claire , Joha , Lillelam og Gullkorn Design.


Lag 2: Som ett mellomlag velger vi enten ull eller fleece. Dette laget bør ikke sitte som klistret til kroppen, men pass på at det ikke blir for stort da det kan klumpe seg litt når man får yttertøy over. 

Du finner plagg som disse hos merkene Joha, Lillelam , Reima og MoveOn.


Lag 3: Når det gjelder yttertøy vil det variere ut i fra temperatur og nedbør. tidlig på høsten er det enten softshell eller skallderss som gjelder. Jeg selv liker softshell godt da denne også er litt foret å virker litt lunere når det begynner å bli skikkelig surt ute. uansett hva du velger er det viktig at det stopper vind og vann. Er det øs pøs regnvær er det regntøy som gjelder. Du får også foret regntøy som er fint når det blir kaldere ute.

 Når temperaturen synker blir det omsider også tid for vinterdressen eller jakke + bukse.

Her er det viktig å få tøy som varmer godt og tåler godt med vann. Det er også viktig å tenke på at barna er mye i bevegelse, store som små. Det er derfor viktig med myke og komfortabelt yttertøy. Du kan godt ta i litt med størrelsen på yttertøyet å kjøpe det litt romslig. (innenfor rimelighetenes grenser)

Det gjør ikke noe om det blir litt luft i mellom lagene. Luften er med på å isolere. 

Vi har yttertøy fra merkene: Reima, Wheat , Gullkorn Design og celavi. 


FØTTENE


Ved relativt normal temperatur vil det være tilstrekkelig å ha på en god ullsokk med litt tykkelse. Vi har gode sokker fra Joha både med og uten antiskli. Dersom det er veldig kaldt så kan det være lurt å ha en tynn ullsokk som sitter tett til foten for så ha bruke en tykkere sokk nr 2. Vær bare obs på at dersom dette blir veldig trangt i skoen kan det være litt mot sin hensikt da tærne bør få plass til å røre litt på seg. Blir det alt for trangt kan dette bidra til at barnet blir kaldere på føttene. 


HODET


På toppen kan man tidlig høst gå for en bomulls lue eller ett pannebånd. bruk gjerne en hals, eller velg en bala-klava.

Når det blir kaldere får vi gjerne for en ull lue. Disse er gjerne av 2 lag. Ull ytterst og bomull eller polyester på innsiden. 

Selv foretrekker jeg å bruke bala-klava på mine barn . Disse tetter rundt ansiktet så de slipper å få vindt i halsen og opp bak nakken. Vi har gode luer fra flere merker. Kivat , Maximo , Gullkorn Design , Joha , MorildNorway og Reima.

Når det gjelder lue kan du godt kjøpe en som sitter litt tett på. særlig ull luene vil utvide seg noe.


HENDENE


De fleste av oss har vel opplevd å fryse på fingrene, å dette er absolutt ingen god følelse. Riktige hansker eller votter bidrar til at barna får en fin tid ute. Regner det er det beste å gå for en foret regnvott. Da er man trygg på at barna ikke blir bløte. Dersom det er oppholdsvær eller lett yr kan det være greit å gå for den klassiske vinter votten. Disse har også som regel god vannsøyle å varmer godt. jeg anbefaler å bruke votter fremfor hansker, så lenge det går å få barna til å bruke det. Da slipper du å isolere en og en finger å på denne måten holde bedre på varmen. Her vet jeg det er mye smak og behag blant barna. Sørg for å få vottene godt på for god gripeevne. Kanskje mest viktig for de minste som ikke kan ordne så mye selv. Votter/hansker finner du fra merkene: Reima, Wheat og salto. 


Jeg håper dere får en fin høst og at dere tar dere tid til å være litt ute selv om det begynner å bli surt og kaldt. Dere kjenner jo ordtaket : Det fins ikke dårlig vær...... Neida. jeg skal spare dere for det. Er det skikkelig guffent ute er det lov til å kose seg litt inne også. Finn frem ett brettspill, en fin tegnefilm, noe tegnesaker å nyt tiden som kommer.


Mvh


Kim Thore Jensen

Sommer, Sol og UV Stråler

Sommer, Sol og UV Stråler

Sommer, Sol og Uv stråler
Sommerferien banker på døren å vi gleder oss til solfylte dager i inn og utland.

Ingen ting er vel som å ligge på stranden å kjenne solstrålene varme i ansiktet mens man hører lekende barn og bølgeskvulp i bakgrunnen. Skyfrie dager skaper mye glede, men med solen kommer også de skumle UV strålene.


Hva bør vi tenke på å hvordan kan vi beskytte de små når de er ute i solen ?


Jeg tror generelt de fleste er flinke til å smøre barna sine med solkrem når de skal være ute. 

Det fins også egne Uv  drakter som man kan bruke for å beskytte huden.

Det som kan være lett å glemme er topplokket og øynene. Barnas øyne er ikke fult ut utviklede slik som våre øyne å vil følgelig også kunne ta større skade av Uv strålene. Hos barn kan så mye som opptil 75% av Uv strålene treffe netthinnen mens mot voksnes ca 10%. Ved eksponering mot stekt sol lys kan vi få akutt vondt i øynene. Spesielt ute ved havet. Vi kan også få senskader på øynene som ikke oppdages der og da. Forskere ser at mye eksponering mot sollys i øynene kan ha sammenheng med grå stær senere i livet. Vi har valgt ut Shadez solbriller i butikk. Disse har god UV beskyttelse. Brillene er også av veldig god kvalitet å tåler litt røff behandling. Brillene får du i størelsene baby,junior og teeny. baby passer til barn i alderen 0-2år. Junior fra 3-7år og Teeny fra 7 år og oppover. Shades brillene kommer i flere kule farger, brillene finner du her: SHADEZ


Ved siden av øynene er det toppen av hodet det kan være greit å beskytte. Vi fører sol hatter fra Maximo som er ett tysk kvalitetsmerke. Her er mange av sol hattene med egen Uv beskyttelse. Men det viktigste her er å ha noe som beskytter å holder solen litt på avstand. Solhattene fra Maximo finner du her: MAXIMO


Med en oppfordring til sunt sol vett ønsker jeg dere mange solfylte og fine dager i mnd som kommer


Mvh


Kim Thore Jensen


Historien

Historien

Historien


Det er nå ganske nøyaktig 3 år siden vårt lille eventyr begynte. 

Vi er tilbake i april 2016. Jeg (Kim) og Veronica var i hver vår jobb, hadde akkurat flyttet inn i nytt hus og fått vår lille Milla. 


Vi hadde vel begge en stund hatt lyst til å drive noe eget, men ikke riktig funnet riktig tidspunkt. Det passer jo liksom aldri. Allikevel snakket vi litt om dette å fant ut at vi skulle undersøke dette med barneklær. Vi ante ingen ting om hvordan finne leverandører, eller noe annet som har med butikkdrift og gjøre for den sakens skyld. Veronica fant kontakt informasjon til noen fra Sverige som drev med barneklær, avtalte ett møte og dro til Oslo.


Jeg var selv på jobb denne dagen å var spent på hva som ville komme ut av dette møtet. 

Jeg fikk melding av Veronica da hun var ferdig der inne. Jeg Husker ikke helt hva det sto, men budskapet var enkelt. (Jeg har shoppet) 


Så da sto vi der da, en uke senere, med stuen full av pappesker fulle med klær.

Spørsmålet meldte seg jo selvsagt umiddelbart, hva i all verden gjør vi nå ?

Noe måtte vi jo gjøre, så jeg lagde ett provisorisk lager i den ene delen av stuen. Herregud som det så ut der inne, det er synd jeg ikke tok bilde av det :P


Vi prøvde oss på å starte opp den første nettbutikken, men med lite hell. Vi fant fort ut at vi måtte få solgt disse varene ett annet sted. Vi tok kontakt med det nærmeste kjøpesenteret som heldigvis hadde ett lite lokale ledig til oss.


Den første butikkenVi åpnet dørene på Stopp Kjøpesenter i mai 2016. Jeg hadde aldri stått i en butikk før å var super spent. Første dagen ble ganske bra, syns jeg selv i hvert fall. 

Fortsettelsen her var dog ingen stor suksess. Vi solgte på langt nær nok i butikken å nettbutikken var mer eller mindre død, så denne la vi ned. Vi måtte gjøre noe skulle vi fortsette. Vi tok derfor kontakt med Amfi Borg kjøpesenter i Sarpsborg hvor vi ble tilbudt ett større lokale. Vi tok kontakt med flere nye leverandører å flyttet.


Nytt lokale, nye muligheter !Mai 2017 åpnet vi dørene til det nye lokalet. Vi merket straks at det var en forbedring. Vi prøvde det første året med en god kombinasjon av Barne utstyr og Klær. Vi så dog etter en stund at det var klær det var mest etterspørsel etter. Vi har sakte men sikkert gått mer over til å bli en klesbutikk. Noe tilbehør vil vi dog alltid ha. februar 2018 startet vi på nytt opp nettbutikk, denne gangen med større hell. 

Det er gått snart 2 år siden vi åpnet i nye lokaler. Jeg føler at vi absolutt er på riktig vei. Både butikken og nettbutikken går i riktig retning. Vi er super glade og takknemlige for alle dere som velger å handle hos oss. Det er dere som gjør at vi har en jobb å gå til, å at det er mulig for oss å kunne bygge opp en lokal butikk, så tusen takk :) 


Vi gleder oss til fortsettelsen å håper så gjerne at du vil dele den med oss ! 

En fin dag videre ønskes fra meg.

Vårt Første blogg innlegg

Vårt Første blogg innlegg

Velkommen til bloggen ! 


Velkommen skal du være til bloggen vår. jeg (Kim) har lenge tenkt at det hadde vært gøy å lage en blogg til butikken vår. 

Nå er tiden inne å vi hiver oss ut i det.

Bloggen vil handle om butikken så klart, men også om småbarns livet generelt.

Vi som driver butikken er selv foreldre å har, og har hatt yrker som er relatert til oppvekst av barn. Med bakgrunnen vi har

 håper vi å kunne komme med nyttig informasjon, tips og inspirasjon til dere.

Jeg vil bruke dette første innlegget til å gjøre dere litt bedre kjent med hvem vi er og hvem som jobber hos oss i Superkidz.


Undertengede  (Kim) er eier og fungerer som daglig leder i butikken.

30 år er jeg blitt, jeg er samboer med Veronica og sammen har vi 2 barn Milla 5år og Emil 2.5 år. Jeg er også pappa til Katja som allerede har rekt og bli 11 år (Helt utrolig som årene flyr)

Jeg er i utgangspunktet utdannet barne og ungdomsarbeider. Jeg rakk å jobbe ca 8 år i barnehage før vi i 2016 startet opp butikken.Veronica er også eier av butikken og Samboer med Kim. Veronica er 33 år å mamma til Milla 5år og Emil 2.5 år.

Varonica er utdannet Lærer og spesialpedagog å jobber til daglig med dette. Hun hjelper til til i butikken på kveldene å det er gjerne henne dere kommer i kontakt med via vår Instagram profil.Thuva har jobbet hos oss siden høsten 2018. Hun er 24 år. Thuva studerer til barnehagelærer å har jobbet en del i barnehage. Hun har god peiling på hva som fungerer å veileder gjerne i riktig valg av kær til barna.Nathalia er vårt nyeste medlem, å hadde faktisk sin første vakt i går. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med henne.

Hun er 22 år, har egne barn og har også vært innom barnehage tidligere. Dette var vårt første blogg innlegg. jeg håper dette har hjulpet dere å bli litt bedre kjent med oss. Vi har prøvd å samle personalet som har erfaring og kunnskap rundt barn og som kan hjelpe dere kunder med best mulig veiledning rundt riktig påkledning av barna deres :)